Vennesla Film & Naturfotoklubb

KulturUka 2016, På tur med 71' Nord.

 

Torsdag 3 november kl 19.00, kinosalen i Vennesla Kulturhus. Inngangsbillett: kr. 50.-

 

I forbindelse med Kulturuka 2016 i Vennesla inviterer vi til en filmkveld med klubbens egen filmfotograf;
Chris Thomas Ore Johansen.

Tidligere deltaker, Yngvar Udø, er også invitert til å være med på en sekvens.

 

Den unge freelance filmfotografen fra Vennesla /Mosby har fått oppfylt en av sine guttedrømmer ved å gjøre hobbyen til et levebrød. Han har vært tilknyttet teamet som har filmet TV-serien ”71 grader nord”. Han har fulgt deltakerne fra Lindesnes til Nordkapp i to sesonger og laget fire TV-serier.

 

Foto: Matti Bernitz.

 

Chris Thomas har arbeidet som filmfotograf og fototeknisk koordinator. Han har hatt ansvar for at alt teknisk- og kamerautstyr til enhver tid er i orden. Han har vært med på å planlegge og filme spektakulære opptak av norsk natur både over og under vann. I flere av opptakene er det brukt drone og helikopter.

 

 

Chris Thomas har arbeidet med oppdrag for TV 2 og NRK: bl. a. nyheter, sport, værbilder og med Farmen. Han har også laget musikkvideoer med nye unge norske artister. Nye oppgaver som står for tur er Nobels Fredspriskonsert og konsert med Markus og Martinus i Oslo Spektrum.

 

 

Filmkvelden er delt i to:

 

Foto: Matti Bernitz.

 

I den første delen tar Chris oss med og viser hva som skjer bak kamera. Han vil fortelle hvordan det store teamet (60 menn og kvinner) planlegger, opplever og arbeider for å få til TV-serien ”71 grader nord”.

 

 

Pause med salg av kaffe, brus og kaker.

 

  

Fotos: Matti Bernitz.

 

 

Etter pausen vil vi møte Yngvar Udø fra Vennesla som har vært deltaker i ”71 grader nord”. Chris vil vise en kort film fra da Yngvar var med i 2015.

 

Senere vil Chris vise spektakulære opptak av norsk natur på sitt vakreste og filmopptak av deltakerne under kajakkpadling og fjellklatring på turen nordover. Det vil også bli vist filmopptak som ikke er vist i Tv-seriene tidligere.

 

  

Fotos: Matti Bernitz.